Welcome2Crete—Portal to Crete

  English

Välkommen till Kreta : Creta, Kriti, KPHTH, Kreta

 

Kreta är medelhavets femte största ö. Kreta är ett av Europas populäraste resmål. På Kreta kan du finna allt från välutbyggda hotell, små pittoreska pensionat, härliga små byar, vacker natur, fantastiska stränder med klarblått hav. Här finns en rik kultur, massor av arkeologi, och gästvänliga människor. Men för att kunna ta till dig allt vad Kreta har att erbjuda och göra ditt besök till Chania, Rethymnon, Heraklion, eller Agios Nikolaos-regionerna så bra som möjligt har vi skapat den mest kompletta portalen för Kreta med hundratals länkar och information i mängder så att Ditt besök på Kreta blir så perfekt som möjligt.Här kan du finna länkar till hotell, flygbolag, biluthyrning, restauranger, , myndigheter och mycket mycket mer. Dessutom får du vår egen information om Kreta som bygger på över 50 års samlad erfarenhet om den fantastiska ön Kreta och dess regioner. Din resa börjar här. Välkommen till Kreta!

 
   
  hotels in Crete

Kreta Hotel

  flights to Crete

Kreta Flyg

 
 
Finn ett hotell, eller lägenhetshotell, i någon av Kretas fyra regioner: Chania, Rethymnon, Heraklion, eller Agios Nikolas. Här finner du länkar och tips till flera hundra ställen att bo på Kreta.
Finn ett lämplig flyg till och från Kreta. Vi listar alla reguljära och charterbolag som flyger till Kretas två huvudflygplatser: Heraklion flygplats och Chania flygplats.
 
             
  Crete Apartments

Kreta Lägenheter

  Crete Villas

Kreta Villor

 
 
Här hittar du info om hur du finner ett lämpligt lägenhetsboende oberoende om du letar efter ett boendealternativ för kortare eller längre perioder .
 
Vill du ha en drömsemester i egen villa med pool. Är ni en grupp eller stor familj som vill umgås med varandra men inte med andra. Vill du ha ett riktigt boende med hög standard. Då ska du läsa den här sektionen om villor på Kreta.
 
             
  Crete Real Estate

Kreta Fastigheter

  Charter Flights Crete

Kreta Charterflyg

 
 
Letar du efter att k;pa ett hus eller fastighet p[ Kreta? H'r finner du information och bra l'nkar till ledande mäklare och byggmästare i de olika regionerna på Kreta,.
 
Vilka researrangörers flyg flyger till Kreta. När flyger dom och vart flyger dom. På dom här sidorna får du svaret.
 
             
  Ferries to Crete

Kreta Färjor

  Crete Taxi

Kreta Taxi

 
 
Allt om färjeförbindelser mellan Kreta och den övriga grekiska övärlden hittar du på dom här sidorna. .
 
Vad kostar en taxi? Var hittar jag en taxi? Allt om taxi kan du läsa om på den här sidan. Här finns också praktiska länkar för att ordna en taxi när du behöver..
 
             
  Crete Bus

Kreta Bussar

  Crete Ferry

Kreta Båtar

 
 
Kreta har ett mycket väl utbyggt busslinjenät. Här kan du få tips och råd att använda Kretas bussar på bästa sätt. Vi beskriver vilka bussar som är regionsbussar och vilka bussar som är stadsbussar och vad skillnaden är. Här finns också länkar till bolagens tidtabeller och priser. .
 
I den här sektionen kan du läsa om båtar, båtutflykter och båtklubbar på Kreta. Du kan få tips om trevliga båtutflykter till spännande platser, eller bara sköna bad från båt i hav.
 
             
  Crete Rental Car

Kreta Biluthyrning

  Crete cities

Kreta Städer & byar

 
 
Ett utmärkt sätt att uppleva den stora ön Kreta är att ha egen bil. Här kan du få tips och råd på hur du går tillväga när du vill upptäcka Kreta med bil eller mc. Här finns också flera länkar till olika uthyrare. .
 
Här kan du läsa om alla intressanta städer, byar och andra platser som finns att upptäcka på Kreta. Du får råd och tips om vilka städer och byar som är sevärda och vilka platser som man kan hoppa över i de fyre regionerna på Kreta: Chania, Rethymnon, Heraklion, och Lassithi..
 
             
  Crete Attractions

Kreta Sevärdheter

  Crete museums

Kreta Museum

 
 
Kreta har en uppsjö av olika typer av sevärdheter. Här finns något för alla och ingen behöver trängas för att uppleva dom. Är man ute efter bad & lek, arkeologi, arkitektur, natur, pittoreska byar, eller fågelliv, m.m. då ska man titta i den här sektionen.
 
Kreta har en flera tusen år gamal historia. Därför finns här också mycket intressanta museum att besöka. Förutom arkeologi finns här folkmuseum, marin museum, och speciella museum för specifika ämnen. I den här sektionen får du tips och länkar till Kretas alla museum..
 
             
  Crete churches

Kreta Kyrkor & Kloster

  Crete Historical Sites

Kreta Historiska platser

 
 
Kreta har en stark förankring i den Grekisk Orthodoxa tron. Därför finns det massor av kyrkor, kapell, och kloster spridda över hela Kreta. Vill du veta mer om dom ska du gå in på den här sidan. .
 
Kreta har en otroligt fascinerande historia som sträcker sig många tusen år tillbaks i tiden. Eftersom man ligger på en så historisk plats i medehavet finner man hela tiden nya fynd. De mest kända fydplatserna på ön är de olika palatsen, varav Knossos är det mest kända. Men här finns tempel, offer-grottor, övergivna städer på massor av platser på ön. Läs mer om dessa platser i den här sektionen.
 
             
  Crete nature sites

Kreta Naturupplevelser

  Crete beaches

Kreta Stränder

 
 
Kreta har en fascinerande natur. Ön är en stor bergskedja med högsta topp på 2456 meter över havet. Detta bergslandskap med, berg, slätter, kust och hav inbjuder till helt makalösa naturupplevelser. Läs mer om kretas naturupplevelser i den här sektionen .
 
Kreta har några av Europas vackraste stränder. Här finns laguner, och stränder med palmer, långa och vidsträckta stränder där man känner sig som ett med naturen. Små badvikar med fin snorkling, och stränder som windsurfare tar sig från hela Europa för att pröva. Läs mer om Kretas stränder i den här sektionen.
 
             
  Crete Restaurants

Kreta Restauranger

  Crete Cafes

Kreta Kaféer

 
 
Läs och finn länkar till Kretensiska restauranger och tavernor. Vi tipsar om god kretensiks mat, Hur man äter flott och gott. Men också hur man kan äta god mat på sin upptäcksfärd på Kreta, för även om ön erbjuder massor att se så finns här lika mycket att smaka på. I den här sektionen får du också länkar till många restauranger.
 
Kafé-kulturen ligger kretensarna varmt om hjärtat. Ingen by är en by utan sitt "kafenio". Även ungdomen har anammat kafé-kulturen, och på senare år finns mycket trendiga och populära kaféen på många platser runt ön. Läs mer om dessa och finn många länkar till kaéen på Kreta i den här sektionen.
 
             
  Crete Bars

Kreta Barer

  Crete Banks

Kreta Banker

 
 
 
I den här sektionen kan du komma i kontakt med kretas barliv. Allt från stranbarer, vinbarer, eller mer nattklubbs-aktiga barer finner du länkar och information till på i den här sektionen. .
 
På Kreta finns många bankkontor. Här får du länkar om representerade bankers kontor på ön. .
 
             
  Crete Medicine

Kreta Hälsovård

  Crete Insurance

Kreta Försäkringar

 
 
Kreta har en väl utvecklad sjukvård. I Heraklion finns ett ledande universitetssjukhus, och i regionerna finns regionssjukhus. Dessutom finns det också många privata vårdinrättningar på Kreta. Läs mer om hälsovård i den här sektionen. .
 
I den här sektionen kan du läs om olika typer av försäkringar som de olika försäkringsbolagen erbjuder på Kreta. Allt från fordon, fastighet, person, och reseförsäkring kan ordnas via lokala bolag. Läs mer om försäkringsbolag och deras länkar i den här sektionen. .
 
             
  Cretan Law

Kreta Lagar & Förordningar

  Crete Post

Kreta Post

 
 
Vill du veta mer om lagar och förordningar som gäller för Grekland så ta en titt i den här sektionen. Vi tipsar och länkar till myndigheter och advokater som kan hjälpa dig vidare. .
 
Vill du veta mer om det grekiska postväsendet och var man finner ett postkontor, då ska du ta en titt i den här sektionen. Här finns också flera bra länkar. .
 
             
  Crete business

Kreta Småföretag & Butiker

  Crete Shopping

Kreta Shopping

 
 
Här presenteras olika småföretag och butiker från olika regioner på Kreta. Affärlivet är väl utbrett och småskaligt på Kreta med massor av små familjeverksamheter i olika former. Här finner du många länkar till deras verksamheter.
 
Vill du veta vad och var man handlar bäst_ Ta en titt i vår shopping-sektion så får du tips och länkar till bra handel på Kreta! .
 
             
  Crete beauty

Kreta Skönhetsvård

  Crete night life

Kreta Nattliv

 
 
I den här sektionen kan du läsa om hur du tar hand om dig själv och förskönar både själ och hy. Du finner länkar och tips till hur du kan må bättre efter ett besök på Kreta.
 
Här berättar vi om Kretas nattliv, med tips om trendiga kaféen, hippa stranklubbar eller exklusiva nattklubbar. Du finner massor av länkar till Kretas nattliv.
 
             
  Crete entertainment

Kreta Underhållning

  Crete language

Kreta Språk

 
 
I den här sektionen kan du få reda på vad som händer och sker på Kretensisk scener Det kan gälla konserter eller teater .
  Är du intresserad av det grekiska språket? Då är den här sektionen bra för dig. Vi introducerar dig till bra länkar för att kunna komma på djupet av Hellenernas språk. .  
             
  Crete culture

Kreta Kultur

  Crete history

Kreta Historia

 
  Den Kretensiska folklore-kulturen har sina egna distinkta rötter. Kretensisk folkmusik, kretensiska folkdräkter och folkdanser har definitivt sin egen karaktär. Läs mer om hur Kretensarna svänger sina lurviga och hur de klär sig om de håller sig till sina gamla traditioner i den här sektionen..   Från det antika Grekland till den Tyska ockupationen, Kreta har en fascinerande och omfattande historia. En rik källa till intressanta berättelser och företeelser. Även en icke historieintresserad kan bli engagerad av saker från den Kretensiksa historien. Läs vår introduktion och följ våra länkar så får du själv se.  
             
  Crete Mythology

Kreta Mytologi

  Crete geography

Kreta Geografi

 
  Den grekiska mytologin har många av sina berättelser förlagda till Kreta. Fascinerande och underhållande berättleser väcks till liv vid besök på platser där man hävdar att dessa historier skett, någonstans i faktans och sagoberättandets odistingerade värld. Många bra länkar för fortsatta studier i ämnet finns också i den här sektionen..   Kreta bjuder på en spännande geografi. Med höga bergstoppar, vita stränder, gröna ängar, och klarblått hav, vad mer kan man önska sig. I den här sektioen berättar vi om geografiska, gelogiska fakta om ön. Och naturligtvis ger vi flera bra länkar så att vem som helst kan bli expert på området..  
             
  Cretan Food

Kreta Mat

  Crete archaeology

Kreta Arkeologi

 
  Kreta betraktas som hjärtat för den omtalade Mediterranska-dieten. En hslosam syn på mat, mycket petiga konsumenter när det gäller råvaror har gjort att Kreta bjuder på ett gunint och hälsosamt kök, som man bör uppleva. Flera bra länkar till det Kretensiska köket finner du i den här sektionen..   Här finner du information och länkar till alla de omfattande och betydande arkeologiska fyndigheter som finns på Kreta..  
             
  Crete media

Kreta Media & Tidningar

  Cretan society

Kreta Samhälle

 
  Vill du veta mer om TV, Radio, och Tidningar på Kreta, då är det här rätt sektion för dig..   Vill du vet mer om hur det Kretensiks samhället fungerar, och vilka bakgrunder som finns till att det kretensiska samhället ser ut som det gör, då är det här rätt sektion för dig. .  
             
  Crete weather

Kreta Väder

  Crete embassies

Kreta Ambassader

 
  Vill du veta mer om det Kretensiska vädret? Hur är vädret just nu eller se på väderstatistik? Då är det här rätt sektion för dig..   Finn ditt konsulat eller ambassad i den här sektionen. .  
             
  Crete organizations

Kreta Organisationer

  Crete travel guides

KretaReseguider

 
 

Organisationer och föreningar på Kreta presenteras i den här sektionen.

.

  Introduktioner och reseguider om Kreta finns det länkar till i den här sektionen. .  
             
 

Kreta Uppslagsverk

  Crete currency converter

Kreta Valutaväxlare

 
  Slå i en internet uppslagsbok om Kreta genom att följa länkarna i den här sektionen. .   Omvandla valutor med hjälp av den här valutaväxlaren som finns i den här sektionen. .  

Google: Yahoo: MSN:

Designed by Digital Design®: www.digitaldesign.gr | Copyright 2006 Welcome2Crete.com  | Link Partners